Over mezelf


Ik ben Melanie van Gelder, 46 jaar. Getrouwd met Danny van Gelder en trotse moeder van een prachtige dochter Veerle. Samen met mijn man deel ik de passie om kinderen te begeleiden en te helpen in hun ontwikkeling. Voor ouders ben ik de vertaler van het gedrag en help ik de gebruiksaanwijzing te vinden, zodat het kind weer vol vertrouwen in het leven staat.

Mijn dochter heeft mij geïnspireerd om in 2016 de opleiding tot professioneel coach te gaan volgen bij het Tori expertisecentrum. Deze opleiding heeft mij veel inzichten gegeven en persoonlijke ontwikkeling gebracht. Hierdoor ben ik in 2018 met veel enthousiasme mijn eigen praktijk begonnen. Als kinder- en oudercoach vind ik het belangrijk om samen met ouders verder te kijken dan wat je ziet.

Mijn missie is om kinderen bewust te maken van hun eigenheid en unieke talenten en kwaliteiten. Hierdoor ontstaat meer veerkracht. Een prachtige basis voor de toekomst.

Opleiding en scholing vind ik belangrijk om me te blijven ontwikkelen. Zo heb ik onder andere:

  • 2018 de training "Geboorte in kaart" gevolgd bij Je geboorte in kaart.

  • 2019 de training "Creativiteit als middel" bij Bliss en werken met de innerlijke familie bij Arienne Klijn.

  • 2020 maandelijks masterclasses "Rust in de tent voor hoogsensitieve kinderen en ouders" bij Floor van Lier, workshops systemisch werken bij Innerlijk leider zijn en geboorte in kaart verdiepingsdag.

  • 2021 opleiding systemisch werken bij Innerlijk Leider Zijn.

  • 2022 opleiding Cref basisvertrouwen en Cref EMDR bij IKEV

  • 2023 Start April opleiding Cref Behandelaar en behaal dan het certificaat psycho sociaal therapeut!

Ik ben als professioneel coach ingeschreven in het coachregister van Adiona , dé beroepsorganisatie voor kindercoaches. Ik ben HBO geschoold en blijf me voortdurend professionaliseren door door voldoende scholing, intervisie en literatuurstudie!

logo van beroepsvereninging